Trollfoss

IMG_8361.JPG

Har de siste par årene tenkt å tatt meg en tur inn hit. Vestfold høyeste fossefall på ca. 12m. Det høres ikke all verden ut, men det er ganske så spektakulært å se den der den ligger gjemt godt  nedi en canyon.

IMG_8371.JPG

Jeg gikk ned på vestsiden av fossen, og det kunne fort hvert det siste jeg gjorde her i livet. På vei ned den stupbratte lia med løse steinmasse, sklir plutselig beina mine på en moselagt stein. Jeg lander på ryggen og seiler nedover skråningen. 7-8m før kanten, får jeg tak i noen steiner og stopper opp. Litt til der, og jeg hadde falt 25-30m rett ned canyen der fossen kommer ut. Der er ikke vannet dypt så det hadde nok trolig hvert slutten for denne karen. MEN, det gikk bra enn om jeg var meget skjelven ei god stund etter på.

IMG_8412.JPG

På vei innover går jeg på ei hjortekolle og to rådyr. Begge ganske så nært da jeg gikk med vinden rett i mot. Jeg ser de faktisk ikke enda de står ganske så åpnet men har bakrun i ett fargerikt lauvtre. I det jeg tydelig vis kom for nært, bykser de fram og forsvinner oppover liene. Alltid en herlig følelse å se hjortedyr når en er på tur.

Så var enden nok en gang god, og unge lovende meg kan nok en gang dra på nye turer.

IMG_8400.JPG

2 kommentarer om “Trollfoss

  1. tgundersen2016

    Veldig flott foss. Det var godt det gikk bra med deg når du skled. Vi stoppet og tok noen bilder og video av Tvindefossen utenfor Voss. Den ligger rett ved veien og er utrolig flott også. Legger en link så kan du sjekke fossen. Jeg liker også å gå tur, så har skrevet litt om Besseggen, Preikestolen, samt en del lokale turer rundt Bergen. Veldig fin hjemmeside du har.

    http://tormodgundersen.com/tvindefossen-vann-til-beundring/

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s