En glemt padleskatt i Vestfold

Her i sentrale Vestfold har vi en litt glemt padleskatt. Nemlig Storelv. Den snirkler seg sørover fra Askjemvannet i Andebu, ned til Goksjø, og derfra ned til Åsrumvannet.

Her fra odden like før matskapet gapahuk

Hele elvestykket har jeg padlet i forskjellige etapper gjennom de siste 8årene flere ganger. Øverst fra Askjemvannet og nedover noen km vil kreve noen små bæringer da det er mye tømmer og trefall som blokkerer. Ikke minst er nok vann i elva en viktig faktor. Høsten egner seg godt. Den nederste delen fra Goksjø blir det og noen bæringer. Litt mer krevende enn de i øvre delen, men absolutt gjennomførbart. Men en befaring av stryket like forbi Åsrumveien er viktig. Det er et krevende stryk som man ikke bør padle om man ikke vet hva man driver med. Du skjønner det når du ser det. Men det kommer rundt en høyresving i elva og kommer litt brått på, så se på kartbilde og vær forberedt. Litt lenger nede kommer en laksetrapp man må forsere. Evnt et stort stryk som krever mye vann i elva og en god padler. Tryggeste er å gå forbi gjennom skogen på en slags øy i midten. Laksetrappa går til høyre før denne «øya».

Herfra og videre nedover er det flott padling. Et fint stryk litt lenger ned som fint kan padles, Men igjen, hvordan er padlernivået ditt og ikke ta valg du ikke vet utfallet av. Skal hele elva padles enten til Åsrumvannet eller videre ned til Larvik via Lågen, vil jeg lagt inn minst en overnatting for å ha god tid, gjøre kloke valg, og ikke minst ha tid til å nyte dyrelivet og naturen nedover. Elg, rådyr, bever, mink og rovfugl er ofte observert langs elvekantene og i skogsområdene rundt elva. Man kan fint dele opp padleturen. En veldig fin tur er fra Skjelbred til Kodalveien like før Kodal sentrum, eller videre ned til Goksjø, bort til eller forbi matskapet gapahuk og til DNT Saga ved Kodalveien. Det er en tur på ca 3-4 timer uten særlig stopp. Vær spesielt våken ved der du kommer inn i Goksjø. De siste hundre meteren av elva spesielt, gir gode muligheter å se bever i skumringa og morgenkvisten.

Her kommer en liten film fra den øverste delen vi padlet våren 2022. Den\de neste delen av elva kommer på film litt senere i høst. Lik og abonner gjerne på kanalen om det faller i smak.

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s