Med kajakk på Storelv

Torgeir i et fotoøyeblikk

Noe jeg tror at mange ikke vet om, er at Storelv som kommer fra Askjemvannet i Andebu, byr på flotte padleopplevelser i innlandet i Vestfold. Orker du, kan du faktisk padle helt til Larvik og ut i saltvannet ved Hvittensand.

Broa ved Skjelbred er starten i dag

Marianne og Torgeir ble med på dagens eventyr. Det startet ved broa som går over veien ved Skjelbred. Derfra snirkler elva seg nedover mot Kodalveien og videre ned til Goksjø. Pga isen på Goksjø, valgte vi å stoppe der elva går sørvestover bort fra Kodalveien siden det er siste mulighet å hente kajakkene med bil nå. Lenger ut på våren kan man padle ned i Goksjø og videre østover til Lastelandet å bli hentet eller ha en bil der for returen hjemover.

Noen små stryk gir økt fart og spenning både for de som ikke har prøvd dette før og de som har gjort det før. Artig det falt i smak hos de to ikke hadde prøvd

Dyr og fugleliv

Kan du se minken?

Det er som oftest et rikt dyr og fugleliv langs elva. I dag var ikke noe unntak. Vi starter turen med en mink der vi går uti elva. Siden masse ender, enda en mink, over ti musvåker, en død elg, og noen ravner.

Den ble ikke så gammel denne elgkalven her. Kanskje gikk den gjennom elv isen i vinter??

Turen i dag er bare en liten del av elva og tok ca 2timer i behagelig og rolig tempo. Senere i våres skal vi prøve oss på hele strekket fra Andebu til Hvittensand. Da med overnatting.

For de som ikke vet at Sandefjord har en flott elv å padle på, så vet de det nå. Variert med strøm og omgivelser, men i hovedsak en roligflytende elv som er perfekt for kano og kajakk når det er normal vannføring slik som nå. Ved stor vannføring bør en være litt våken. Stryk med god fart og mye strømninger kan forekomme da noen steder.

Alt i alt en nydelig padletur i strålende vårvær. Sol svak vind og opp mot 18grader. Bedre blir det ikke.

To av de mange, mange musvåkene vi så i dag

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s