En ødelagt høst

For en del år siden ble høsten i skogen her hjemme ødelagt. Ikke bare det året, men alle årene etter og. Grunnen til det er hortelusa som har invadert nærskogen og store deler av skogsområdene her i Vestfold. Det skal nevnes det er store variasjoner, men at den er blitt ett stort problem er ikke til å komme fra.

Fra starten av august og til kulden kommer er den ett mareritt her hjemme. Ikke uvanlig å få på seg mellom 20-30 og 50 lus på en liten skogstur. I år haar det vært helt enormt mye av de. Fått rapporter om noen som hadde telt over 200stk på en dag. Jeg sier fått rapportert, for jeg bruker ikke skogen mer om høsten her i mine nærområder. Jeg orker ikke det krypet som sniker seg inn over alt fra øreganger til nesa. Nylig var jeg en tur i hjemlige trakter for å se an ståa. Det har jo vært noen frostnetter i år allerede, dete burde utgjøre en viss effekt.

Jammen ble jeg ikke overfalt av en eneste lus på denne turen. Helt fantastisk. Savner skog og bålturene her i hjemlige trakter. Får vel bare håpe at kulden holder seg så de ikke kvikner til igjen på no vis. Veldig trist at den ødelegger hele høsten. Hørt om flere som har måtte avlys jakt eller utsette pga dette krypet.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s