På sitt beste

Etter et uvær. Vestlig bris, altså pålandsvind og lett farget vann. Det må jo bare funke knall.

Det er en stund siden jeg har fiske noe særlig. En liten tur til Holmestrand for en mnd siden var trolig den første på nesten ett år. Men i dag var det dags for en ny tur. Med nybundet flue og vær og vann på min side, ble det en ny tur ut.

Vestkysten av Vesterøya ble en åpenbar plass å starte.

Strømkanter og små vindfelt blir av fisket. Etter noen rustne kast og tap av en flue begynner ting å skje. Setter på en egenlaget kobber farget flue. Så smeller det på en fin sjøørret. Bare sekunder senere kommer den seg av. Baaahhh!! Jeg legger kjapt ut par tre nye kast i området. Ingen ting.

Fisker av noen andre områder fra samme sted. Så tilbake til der den første var på. Første kastet er den etter. Andre kastet følger den etter og hugger til med bare få meter igjen til land. Den er STOR!! Merker tyngden godt i utrasene. Den kommer opp og viser seg, og da skjønner jeg denne er en veldig pen fisk. Tipper mellom 1-1,5kg. Jeg får dratt lina inn på snelda så det er tryggere og enklere å kontrollere utrasene.

Jeg jobber den innover mot strandkanten. Den roer seg ned etter hvert og lar seg ta. En flott planke er landet. Deilig, og på engen flue. For det skal nevnes, jeg har i grunn ikke særlig peiling på binde fluer. Men de få jeg lager, de funker. Og til tider veldig bra.

Dessverre blør den, og da blir det 1,2kg med deilig middag

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s