Test av Seabird Åfjord Pro kajakk

20200517_113133

Endelig ble det muligheter for å teste den nye kajakken. En Seabird Åfjord Pro.Turen gikk til Hallevannet . I litt frisk vind fra vest, eller i grunn fra alle retninger, la jeg ut fra rasteplassen ved gml E18 ved Kjose avkjøringen. Merker med en gang at det er en stødig og lett padlet kajakk. Føles som en havkajakk men leken som en kort innlandskajakk. Den veier bare 22kg og derfor greit håndterbar alene. Tre vanntette kammer og integrert fiskestang holder like bak sittebrønn. Jeg har jo selvsagt med meg fiskestang. Både med spinner til å dorge og fluestanga om jeg finne le for vinden et sted. Hva er vel bedre enn å teste ut kajakk på selveste 17.mai?

20200517_122137

Padler meg inn i Vestmo vannet helt vest i Hallevannet. Får tre ørrerter i ca 300gr størrelsen på spinner når jeg dorger. Finner en plass å teste flyestanga men ikke noe take på den selv om jeg ser flere vak av mindre fisk.

20200517_123255

Kajakken er en drøm å padle. Selv i ganske kraftig motvind glir den lett og ledig fremover. Roret hjelper meg å holde stø kurs i vinden og bølgene.

Den er imponerende stødig og føler meg trygg tross mange år siden jeg har padlet særlig kajakk. Absolutt et kjøp jeg kan anbefale.

En litt lengre tur på sjøen i tankene om dagen. Men vær og vind bestemmer så jeg ser an. Mer om den turen snart.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s