Det går mot vår

cropped-img_2327.jpg

Det går helt klart mot vår om dagen her øst på. Varmegrader som ser ut til å holde seg er hjertelig velkommen.

Det er noen får ting som står på panelt for våren. Det første er en tur med guttungen til skogs for å se orrfugl leik. Det neste er hammoc tur til en av mine favoritt steder i vestfold. Avsides, utsikt og rikelig med tyri til å fyr bål. Mer om det siden.

Eller blir det mye sjøturer. Engasjerer meg mye i strandrydding om dagen og har adoptert ryddeansvar på en øy via http://www.holdnorgerent.no

Det føles godt og bidra og man merker at det hjelper. Det smitter over på andre og det er vel kanskje det som er den viktigste jobben med det hele. Få fokus på maritime forsøpling og få mengden med på å plukke.

Helsetilstanden er ikke som den var. Kneet er en fiasko og magen har fått en skrekkelig smell etter det lange sykehusoppholdet (tøff medisinering) etter kne operasjonen for noen år siden. Og det baller på seg. Sliter med en betent hel som også er en sen plager etter operasjonen. Ryggen er en plage i perioder. Ja det er litt greier med denne skrotten.

Det gjør at turen ikke blir på samme måte som før. Ikke har jeg mulighet å gå samme distansene som før, og plutselige mageproblemer gjør nok at jeg vegrer meg noe for overnattings turer. Men jeg skal gi friluftslivet en sjanse til i år. Jeg håper at det vil lykkes om enn ikke i den form som før. Jeg må innse at det må justeres og tilpasses slik situasjonen er blitt.

Men man kan ikke annet en å være litt positiv når vårsola begynner og varme og man merker tydelig at vinteren for alvor er på hell.

Ønsker alle en praktfull vår og et flott, spennende tur og opplevelses rikt år. Det viktigste er igrunn at man kommer seg ut og skaper opplevelser og minner for livet. Det trenger ikke være de store turene eller de store navnene på steder du drar til. Bare kom deg ut og lev. Vi vet ingen av oss hvilken tid vi har til rådighet, så bruk den vel.

Stress ned, ikke jag. Men nyt turene og stillheten. Gjerne slå av tlf og koble vekk alt av sosiale medier og bare vær deg selv der ute en stund. Se etter de små tingene som har så stor betydning. Det er kanskje nettopp de tingene som du setter mest pris på til syvende og sist. Et vakende skogsørret en stille kveld. En brøl fra et rådyr i vårskogen. Synet av et vilt dyr. Stillheten naturen tilbyr er helt gratis. Ja det er mange ting man kan verdsette og de vil nok variere stort fra person til person.

kajakk1

Min personlige favoritt er nok helt klart i særklasse stillheten. Det å være alene på tur og merke at alle sansene kan fråtse i inntrykk. Virkelig føle at en lever. Da koser jeg meg aller mest.

wp-image-821893783jpg.jpg

2 kommentarer om “Det går mot vår

  1. Marie Leth Risnes

    Du er såå flink med pennen, du skriver så levende 👌🏼 Lykke til med alt og masse god bedring med helsa 🙏🏼

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s