Kajakktur på den stille fjorden

IMG_9985.JPGI dag tok jeg nok en test tur med den nye kajakken, Seabird Åfjord Club.

Fjorden ligger helt blank og stille når jeg legger fra land. Ikke en båt ute og det er helt stille. Tror faktisk dette er den beste tiden for en kajakkpadler.

img_9879

Det er ikke ofte jeg ser sel på skjæra her i fjorden, men det gjorde jeg i dag. En flekkete kobbe ligger og slapper av på et skjær ved Buerøya. Alltid morro å treffe på sel.

IMG_9974-1.JPG

Ellers tok jeg turen innom noen øyer i nærområdet og det er et trist syn. Det er så mye søppel og dritt som flyter i land at det er ikke rart at vi spiser fisk med plastsporer i kjøttet. Hvor finner folk legitimitet for å kaste fra seg alt dette med god samvittighet? Eier ikke folk skam? Hvordan skal vi kunne få frem budskapet til den vanlig mann og kvinne, barn og sikkert eldre og, at søppel er noe som skal på fyllinga og ikke i havet eller andre steder.

Kom på noe som kanskje kunne være en ting for brus og flaskevann produsentene å ta til seg. Hev prisen med noen kroner pr. flaske, og hev deretter panten like mye. Får du igjen f.eks en femmer for å returnere en flaske tror jeg folk flest ville tenkt seg om to ganger før de kaste fra seg flasker i naturen. Samme med aluminiumsbokser fra div øl-produsenter.

Videre burde plastposen slik vi kjenner den i dag forsvinne helt.

Vi mennesker er så inni granskauen dumme at det ligner ingenting.

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s