Liten tur på Skrim

alice8

Liten familietur på Skrim i går. Det blåste litt surt tidlig på ettermiddagen, men det gav seg når sola for alvor begynte å gå mot horisonten. Fantastisk å være i det området igjen. Lukter en høsttur opp dit snart.

alice5

Flott å se barna kose seg i den vakre naturen der oppe. Bekymringsløs barndom er noe jeg unner alle barn. Å se gledene i naturen og sette pris på det den har å tilby, er en viktig ting å føre videre til neste generasjon. Forhåpentligvis vil fortsatt den flotte naturen ligge der i åra som kommer, slik at våre barn igjen en dag kan lære bort den samme gleden og mestring følelsen naturen har å by på til sine barn og barnebarn. Det å sette ting i perspektiv og lære de hva som betyr noe her i livet. At pokemon og iphone ikke er det som nødvendigvis er det største man kan ta del i og benytte seg av.

Å forstå alt det naturen har å tilby oss så og si helt gratis, er kanskje en av de største gavene vi kan få. Alt fra trening til restitusjon, friluftsliv, fiske, kjenne på en god ensomhet, mestring, se forandringene gjennom året, dyreliv osv osv

Mulighetene er så mange bare vi skjønner å ta oss bruk av de og ta vare på de. Og nettopp det ansvaret hviler på oss som foreldre, søsken, tanter og onkler, besteforeldre osv, å formidle å lære de unge og uerfarne å behandle naturen med respekt. Ikke forbruke den, men ta del i den og sørge for at den fortsatt er her for de som kommer etter oss. Å gi de mulighet til å finne samme gledene vi i dag finner ved å besøke naturens mangfold.

En av mine største frykter ved siden av å komme på gamlehjem, er at vi som mennesker ødelegger naturen og villmarka, slik at en dag ikke har vakker storslått natur å boltre oss i.

Den som lever får se ….

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s