Solitude and wilderness

IMG_20150502_203455

Noen ganger er det bare dette det handler om. Å finne seg et ensomt hjørne ute i villmarka vår. Denne kvelden her handlet absolutt om dette.

20150502_181935~2~2

Jeg har et sted jeg liker å dra til når jeg er på søken etter solitude (ensomhet) og villmark. Det ligger øde. Lite brukt av folk, og det er derfor jeg liker meg her. Ofte blir ordet ensomhet forbundet med noe negativt og ugreit bland oss mennesker, og til tider kan det være det. Men det er ikke den type ensomhet jeg er på søken etter. Eller jo, delvis. Jeg liker å være alene i skogen og på turer av flere grunner. Sansene er mer åpne og da oppfatter en ting i naturen litt annerledes. Jeg får mye mer med meg av det som foregår. Alt fra dyreliv til de små tingene som spesielt lys, en lyd jeg ikke hører så ofte, ja det kan være så mange ting. Jeg kan forstå at noen synes det er skummelt å være alene i skogen og at de derfor ikke er der uten at de er i større grupper eller hvert fall sammen med noen.

Så det er ikke bare det å være alene men måten jeg oppfatter naturen på. Jeg pleier å kalle disse turene for «nyteturer» for den enkle grunn at det er det de er. Jeg nyter stillheten, jeg nyter alle lydene og alle de lydene som ikke er der, den indre freden jeg føler i en slik tilværelse. Ja du kan faktisk merke at pulsen siger noen hakk.  Det er virkelig nytelsesstunder dette.

Screenshot_2015-05-02-18-34-15~2
Prisløs følelse

Jeg skulle jo fiske litt og i kveld. Men det glei fort over i nyting som sakt. Fikk 5 mindre ørreter til tross for den lille stunden jeg faktisk fisket. Alle på flue.

Er vel liten tvil om at tiden vi nå befinner oss i er usannsynlig vakker for oss som liker å tråkke over dørstokkmila og ut i det fri. Benytt muligheten folkens og kom dere ut nå mens våren er her. Det er underbart der ute…

2 kommentarer om “Solitude and wilderness

  1. Marie Leth Risnes

    Ja det er godt å være alene til tider, og du er jo ekstra glad i det Helge. Morro å lese det du skriver, og se alle de fine bildene du tar. Du er flink å skrive slik at det blir levende for de som leser. Have a nice day my son 💙

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s